11 Haziran 2013 Salı

OLTA BALIKÇILIĞINA YENİ BAŞLAYANLAR

Olta balıkçılığına yeni başlayanlar öncelikle iyi bir oltaya sahip olmaları lazım. Özellikle makaranın bilye sayısı fazla olsun,olsun ki avınızı rahat bir şekilde zorlanmadan çekebilesiniz.
 Olta balıkçılığında diğer önemli olan etken de sabır. çünkü bazen saatlerce bekleyebilirsiniz ama bu sizi yıldırmasın balık bir başladımı ihtiyacınızdan daha fazlasını alırsınız.
İyi oltayı aldınız ama malzemeye fazla para vermemenizi tavsiye ederim. bu nedenle yeni başlayanların istavrit sardalye, kolyoz, kefal gibi kolay avları tercih etmesini  tavsiye ederim. Bu balıklar için gereken malzeme bir çapari birde kurşun, maliyeti en fazla 3 tl dir. Alın oltanızı size en yakın balık tutulan yere gidin. tabi burda ilk yardım da çok önemli malzemeyi aldığınız yerden veya size yakın kişilerden yardım alabilirsiniz.
    Balık avlamak için gün doğumu ve gün batımına yakın saatlerde daha iyi balık tutacağınızıda unutmayın.
Çapari ile balık tutarken oltayı savurduktan sonra misinanın ağırlıkla biraz aşağıya gitmesine izin verin ve daha sonra oltayı kilitleyip oltanızı aşağı yukarı sağa sola hareket ettirip çaparideki beyaz veya yeşil tüylerin  balığın dikkatini çekebileceği gibi suda yaptığı ve gerisinde bıraktığı iz balık benzetimi yaparak istavritin oltaya atılmasını sağlayacaktır.
özetleyecek olursak bu işte yeni arkadaşlarımız için küçük balıktan başlamaları önerilir.fazla masraftan kaçınsınlar. balık tutulan yerde hem ekonomik hemde istediğiniz malzemeyi bulursunuz yani size lazım olan malzemeyi alın.
 SORU:Hangi balığı hangi yemle tutarım?
CEVAP:istavrit,kolyoz, uskumru:::Çapari
            Kefal::ekmek,kurt
            Zargana:: ipek
            ispari,izmarit, kocagöz,karagöz ::::tavuk mamun sülünez
            lüfer, levrek, turna, akya::sahte kaşık kalem
            çupra ::yengeç
            kalamar::: zoka(aydınlatma gerekir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder