13 Haziran 2013 Perşembe

ETLERİNE GÖRE BALIK ÇEŞİTLERİ

BEYAZ ETLİ BALIKLAR: karaciğerleri oldukça yağlıdır diğer balıık çeşitlerine göre sindirimi daha kolaydır. alabalık ,akya bakalyaro ,tekir,mırlan,çipura, dil ,pisi, dülger ,levrek,fener, gelincik, mezgit,  kalkan , karagöz, kefal,  kupes, lagus, kırlangıç, lüfer, mercan, mırmır, orfoz, trança,  sudak, turna, yayın, karides , ahtapot, sübye ,kalamar, pavurya istakoz beyaz etli balık çeşitleridir.
SİYAH ETLİ BALIKLAR:Kasları yağ deposu görevi görür. sindirimi daha zordur ve ayrıca daha yağlı ve lezzetlidirler.hamsi , gümüş, yılanbalığı, istavrit, izmarit, uskumru, kolyoz, somon ,sardalye,  alabalık ,palamut ,kılıçbalığı , zargana, torik, tirsi, sazan, midye, siyah, etli, blık, çeşitleridir.
PULLU BALIKLAR:   çiura, barbunya, berlam, gümüş, hamsi, hani ,karaköz, kefa,l kupez, lipson , çinekop ,mercan, sazan, sardalye, sudak, turna, sinarit, trança, pullu balık çeşitleridir.,
PULSUZ BALIK ÇEŞİTLERİ: alabalık, çinekop, bakalyaro, akya, dil, dülger, gelincik, istavrit, kalkan, kılıç, kırlangıç, kofana, kolyoz, lahos, levrek, lüfer, mezgit, mirlan, orfoz, orkinos, palamut ,pisi, torik, uskumru, zargana, pulsuz ,balık, çeşitleridir.

1 yorum: