Balık tutmaya yeni karar vermiş birisinin yapması muhtemel olan hatalardan bir tanesi malzeme alırken ”bütün balıkçı malzemesini alayım ” düşüncesi. Galata köprüsüne palık tutmaya gidecek olan arkadaşımızın oltasının yanında bir iki parçalık eşyayla gidileceği gibi sırt çantasını dolduranlarda olabiliyor.. Malzeme kutunuzu gelişigüzel doldurmaktan kaçının. Gereken malzemeyi çok kolay bulabiliyorsunuz. Boğaza yada Galata köprüsüne balığa gitmek isteyen bir balıkçı arkadaşımız yanına çapari, yemli takım ve kurşun alsa yeterlidir.
Gideceği yeri önceden değerlendirmeside önemlidir. Ancak gideceği yeri değerlendirdiğinde alması gereken çaparinin ne kadar ince olması gerektiğini veya kurşun ağırlığının ne olması gerektiği hakkında da fikir sahibi olacaktır. Sonuç itibariyle derin olmayan bir yerde almış olduğu kalın çapariyi kullanmaya çalışırsa gidip tekrar ince çapari alması gerekecek.
İstavrit tutarak başlarsınız, daha sonra kefal yakalamaya heveslenirsiniz. birde malzemeyi alacağınıza kendiniz yapmayı denerseniz hem çok zevk alırsınız hemde maddi olarak kazanç sağlarsınız.
Balığınız ve gideceğiniz yerle ilgili şu konularda şunları bilmeniz sonderece önemlidir
- Hava durumu nasıl olmalı : Levrek için deniz dalgalı
- Ne tür sahte balık kullanılmalı : Gözleri canlı, kırmızı kafalı beyaz ve kefale benzeyen olmalı
- En verimli yerler neresi : Kayaların veya otlukların olduğu bölgeler iealdir.
- Nasıl bir kamış – makaram olmalı : 3 metre uzunluğunda, ufak makaralı ve ince sağlam misinalı bir olta olmalıdır.
Yani gereksiz malzemelerle çantalarınızı doldurmak yerine tecrübe ile yola çıkarak alacağınız malzemeleri uzun vadede kullanmaya çalışın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder